Iedereen heeft economisch én ecologisch baat bij warmtekrachtkoppeling.
Laten we samen de uitdaging aangaan om energie te optimaliseren voor nog betere milieuprestaties.
Warmtekrachtkoppeling is gebaseerd op het terugwinnen van warmte uit de productie van elektriciteit. Het is een van de oplossingen voor de uitdagingen van vandaag om energie te besparen, de CO2-voetafdruk te reduceren en de kosten te verlagen.
Oplossing
Warmtekrachtkoppeling: veelzijdig en performant
Veolia engageert zich om zijn klanten duurzame en rendabele oplossingen aan te bieden. In deze context maakt warmtekrachtkoppeling het mogelijk om met één enkele energiebron zowel thermische als elektrische energie te produceren. Dit garandeert een efficiënte en veilige energievoorziening.
Een duurzame en economisch rendabele oplossing
Warmtekrachtkoppelingscentrales verminderen de CO2-uitstoot ten opzichte van gas-, olie- of kolengestookte centrales met respectievelijk 14%, 24% en 28%.
Om de goede werking en monitoring van de installaties te verzekeren, biedt Veolia haar klanten:
→ Een aanbod voor de levering van energie, met inbegrip van het technisch beheer van de warmtekrachtkoppelingsinstallatie, de aankoop van primaire energie en de levering van warmte
→ Een garantie van het rendement van de warmtekrachtkoppelingsinstallatie, door een volledig technisch beheer en de verzekering van de levering van elektriciteit ter plaatse en/of op het net
→ Adequaat toezicht en advies om de naleving van de toepasselijke regelgeving te waarborgen
Focus van Veolia
Als wereldleider op het gebied van verwarmings- en koelingsnetwerken beschikt Veolia over een uniek vermogen om warmtekrachtkoppeling infrastructuren en de bijhorende perifere systemen te ontwerpen, te bouwen, te financieren, te exploiteren en te onderhouden.
Wie zijn onze klanten?
Al onze klanten zijn potentieel geïnteresseerd in dit type oplossing: instellingen voor gezondheidszorg of onderwijs (openbaar/particulier), industriële bedrijven en gemeenten.
De voordelen
Leveringszekerheid
Lagere energiekosten
Kleinere ecologische voetafdru