Sinds 2016, ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag op 8 maart, moedigt Veolia jaarlijks al haar medewerkers aan om deel te nemen aan verschillende evenementen gedurende de week voor gendergelijkheid en genderdiversiteit. Deze "Yes WEDO-week” is ontstaan uit WEDO, het internationale netwerk van Veolia voor diversiteit. Dit netwerk brengt vrouwen en mannen samen die graag willen bijdragen aan meer diversiteit binnen de Veolia-groep.
Wat we dit jaar hebben georganiseerd ter gelegenheid van de Yes WEDO-week? Hieronder vind je een overzicht!
Aan het begin van de week legde Philippe Tychon, onze COO, uit wat het belang is van diversiteit en verscheidenheid binnen Veolia.
Op 5 maart hebben we de elektromechanica-technici van het programma "Electro-Girls" verwelkomd op ons hoofdkantoor in Brussel. Electro-Girls is een project in samenwerking met Bruxelles Formation en Interface 3 voor de opleiding en rekrutering van vrouwen in operationele beroepen. Verschillende thema's zijn aan bod gekomen, zoals het management van een gemengd team, de overdracht van vaardigheden en de ontwikkeling van deze vrouwen binnen hun beroep.
Gedurende deze week hebben we meerdere vrouwen die in onze technische beroepen werken en hun carrièretrajecten in de schijnwerpers gezet. Elk van hen getuigt over hun visie op de plaats van vrouwen in operationele functies.
Om de Internationale Vrouwendag te vieren, op 8 maart, is er een video gedeeld op onze sociale netwerken om te benadrukken hoe vrouwen al 170 jaar mee het verschil maken bij Veolia.
In het weekend hebben twee collega's hun visie uitgewisseld over het belang van diversiteit en de toename van programma's die door Veolia zijn opgezet. De toename van het aantal vrouwen in operationele en leidinggevende functies, en de verbetering van de integratie van vrouwen binnen onze teams, is de essentie van deze Yes WEDO-week!
In dit kader heeft Veolia Group HQ twee conferenties georganiseerd om dieper in te gaan op de geschiedenis van vrouwen op de werkvloer, met Laetitia Vitaud, expert en spreker over de toekomst van werk. Een rondetafelgesprek met Céline, Noor, Llana, Laura en Rachel is gepland, collega's die operationele functies uitoefenen. Ze deelden hun observaties over diverse ontwikkelingen die ze hebben waargenomen op het gebied van diversiteit en gaven ons inzichten om de situatie te verbeteren.